Pentuja


♥️Meillä on pentuja ♥️

FI Mva Kekkapään Virva Tuli "Tuikulle" sekä Fi JMva Monkeybone Öölapsille syntyi kaksi pitkäkarvaista pentua, tyttö ja poika. Pennut syntyivät 12.4.2024.
Tyttö: Black&tan värinen , sijoitetaan, jos kasvu näyttää suotuistalta
Poika: Kermanvärinen poika katselee rauhassa miten hän kehittyy ja sitten pikkuhiljaa suuntaa katsettaan uuden kodin etsintään, tällähetkellä pojan palikat tuntuvat olevan oikein mallillaan
♥️ kiitos kaikille pentukyselijöille, pidän teitä mielessä ja korvan takana kyllä Jos hyvin käy niin meille syntyy vielä syksymmällä pentue ehkä kaksi, mutta odotellaan vielä rauhassa. Minulla ei ole jonotuslistoja, mutta laitan korvan taakse potentiaaliset pentukyselyt. Kerron pentueista sitten enemmän kun ovat syntyneet. ♥️

PENTUEEN SUKUTAULU

Uusimmat pentu-uutiset, UUTTA KOTIA ETSIVÄT ja kuulumiset tämän linkin takaa

Minuun voi olla yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse, whatsup-viesteihin tai tekstiviesteihin en vastaa. Kännykällä on liian työlästä minulle näpytellä pitkiä viestejä ja nämä hukkuvat sitten matkalla, enkä saa niitä "arkistoitua", jotta voisin niihin palata myöhemminkin. Puhelinsoiton lisäksi suosittelen aina myös sähköpostiviestin lähettämistä. Monipuoliset ja hyvät yhteydenotot jäävät helpommin korvan taakse. Palailen näihin jo lähetettyihin viesteihin mahdollisuuksien mukaan, kun pennut sen ikäisiä, että tiedän minkälaisia koteja etsivät. Viestejä ja kyselyitä tulee parhaimmillaan useita viikossa, joten onkin hyvä, että nämä ensimmäiset viestit ja kyselyt ovat riittävän kattavia. Näiden viestienne perusteella joudun sitten tekemään päätöksiä keihin olen sitten myöhemmin mahdollisesti yhteydessä. Infoilen toki sivuillani myös kun jotain uutta infottavaa. Aina en muista tai pysty palaamaan asiaan jos kyselyitä on paljon ja potentiaalisia koteja useita. Siksi kannattaa seurata FB-sivuja ja näitä nettisivuja, tai olla uudemman kerran itse yhteydessä. Kerron pentueesta enemmän kun pentueet ovat syntyneet. Aina nartut eivät tiinehdy ja ennakkoon en liiemmin pentueita markkinoi. Suunnittelen pentueen aina sitä silmälläpitäen että siitä jää kasvatustyölleni jatkoa. Potentiaaliset nartut pyrin sijoittamaan tai pitämään. Välillä toki minulle syntyy narttupentuja, jotka jäävät esimerkiksi turhan pieniksi jalostusta ajatellen, ja tällöin narttu etsii sitten omaa lemmikkikotiaan. Myyn aina kaikki koirat lemmikiksi. ( urokset ja nartut ovat minusta lemmikkeinä aivan yhtä mukavia ja helppoja, jos eivät sekalaumassa elä ) Jostain syystä kuitenkin narttuja kysellään enemmän ja kysyntä ja tarjonta ei välttämättä aina kohtaa. Jos on toiveessa tietty sukupuoli, karvanlaatu ja vielä jokin tietty väritoive sekä luovutusajankohta, niin tällöin kannattaa varata reilusti aikaa pennun etsimiselle. Kriteereinä kärjessä itse suosittelen pitämään aina koiran luonteen, suvun terveyden ja hyvät lähtökohdat kasvattajan kotona ennen muuta.

Katariina Rautiala
+358 44 0346 000
katariina.rautiala@hotmail.com

Pentu meiltä?
Jos olet kiinnostunut pennuistamme tai tulevista pennuistamme toivoisin yhteydenotossanne että kertoisit minkälaiseen kotiin pentua etsitte ( esim. perhekokoonpano, lemmikit ja paikkakunta sekä miksi haluatte juuri chihuahuan ) Kuulisin mielelläni myös perheestäsi ja aikaisemmista kokemuksista koirista ja/tai chihuista. Mielestäni chihuahuan pentu enismmäisenä koirana vauvaperheeseen tai perheeseen, jossa on vilkkaita pieniä lapsia ei ole kenties se paras valinta. Chihuahua ei myöskään ole koira, jota nuori lapsi voisi helposti ulkoiluttaa itsenäisesti urbaanissa kaupunkiympäristössä jossa ei voi välttää mm vieraiden koirien kohtaamisia. Näistä pienistä suuriegoisista koirista saa helposti remmiräyhän, jos ei aikuinen näitä johdonmukaisesti kouluta. Myöskään rotu ei ole paras valinta kaikkien suurikokoisten koirien lauman jatkoksi. Vahinkoja voi sattua helposti. Reviiritietoisina nämä myös osaavat ilmoittaa äänellään jos vieraita tulee heidän reviirilleen. Chihuahuat tulee kouluttaa kuten mikä muu suurempikokoinen vilkas koira.

Päivitän pentu-uutisia ja kuvia pennuista Kekkapään FB-sivuille sekä Instagramin.

Autan ja neuvon mielelläni uusia harrastajia. Olen pyrkinyt järjestämään näyttelyharjoituksia säännöllisesti Espoossa sekä sisätreenejä, jossa harjoittelemme näyttelyitä sekä muita mukavia. Käymme usein myös yhteislenkeillä Pakankylän pelloilla ja metsissä.

Kerran vuodessa pyrin järjestämään kasvateilleni tapaamisen, olen järjestänyt kasvattitapaamisillamme asiantuntijaluentoja sekä virallisia terveystarkastuksia. Neuvon ja autan uusia ja vanhoja kasvattieni omistajia mielelläni mahdollisuuksieni mukaan matkan varrella.
Yhteistyö pentu meiltä?
Pyrimme jokaisesta pentueesta sijoittamaan yhteistyökykyiseen perheeseen pentuiden lupaavimpia narttupentuja. Nämä kodit ovat kallisarvoisia, he pitävät huolta tulevaisuuden lupauksistamme. Minulta tuleekin harvemmin narttupentuja myyntiinsaakka. Joskus, kun voin todeta siinä luovutusiän hujakoilla että pentu jäänee turhan pieneksi tai jos sillä on jotain piirteitä tai vikoja, että tiedän ettei siitä ole jalostukseen niin tällaiset nartut etsivät toki sitten omaa ihanaa lemmikkikotiaan. Haluankin kiittää kaikkia ihania sijoituskotejani, ilman teitä ei kasvatuksesta tulisi mitään. Minulla on ollut sijoitusnarttuja 14 eri perheessä, ja heistä suurin osa on hankkinut minulta sitten toisenkin koiran tai sijoituskoiran. Yhteistyömme on aina sujunut hyvin. Rotu on haastava kasvattaa, ja jotta kotilauman koko ei kasvaisi ylettömästi niin sijoituskoirakäytäntö on osoittautunut hienoksi tavaksi tehdä yhteistyötä ja mahdollistaa tätä pitkäjänteistä kasvatustyötä.

Yhteistyökodit ovat välttämättömiä koska emme voi jättää kaikkia lupaavia pentuja kotiin. Näin ollen toivomme kotien olevan yhteistyökykyisiä sekä kiinnostuneita toiminnasta kuten näyttelyistä ja kiinnostusta koiraharrastukseen. Sijoituskodin toivon sijaitsevan PK-seudulla.

Yhteistyökoira ei ole kuitenkaan ilmainen koira - kodit valitaan huolella harkiten ja valinta on osoitus luottamuksesta. Kerron mielelläni lisää mitä sijoituskoira pitää sisällään jos sellainen mahdollisuus pohdituttaa.
Kysele meiltä lisää!
Kekkapää
Pennut luovutetaan aikaisintaan 9 viikkoisina koteihinsa Suomen Kennelliittoon rekisteröityinä, useaan kertaan madotettuina ja pentutarkastettuina. Pennun mukaan lähtee pentupakkaus sekä kattavat hoito-ohjeet.

Meillä pennut kasvavat ja tottuvat aktiiviseen menoon maaseudulla, kotitoimistollamme he tottuvat vieraisiin ääniin, muihin koiriin ja lemmikkeihin ja ihmisiin pienestä pitäen. Ulkoilu aloitetaan kelien salliessa heti kun pennut alkavat liikkumaan ja tutustumaan ympäristöönsä. Pennut kasvavat meillä rauhassa 4 viikon ikäisiksi ennenkuin vieraat pääsevät niitä katsomaan. Tässä vaiheessa pennuista voi jo hieman sanoa miten luonne ja ulkonäkö kehittyy. Kasvattajana minulla on suuri rooli pennun tulevaisuuden suhteen siinä että onnistun tulevan kodin etsinnässä. Minulle on tärkeää että pennun hankinta on huolella harkittu elämänmuutos ja että kodilla on kaikki resurssit hoitaa ja kasvattaa pentu kaikissa pennun elämänkäänteissä. Haluan että kukin pentu löytää oman parhaan kotinsa, jossa realistiset odotukset ja toiveet kohtaavat kunkin pennun kohdalla.

Kasvattaja toivon aina että koirista kehittyisi kaikinpuolin lupaavia ja hienoja, mutta näyttelytähteä en voi luvata vaikka vanhemmat sellaisia olisivatkin. Osa pennuista tulee yleensä etsimään ihan tavallisia lemmikkikoteja, ja osasta voi toivoa näyttelykaveria. Jalostukseen kelpaavia chihuahuoita en voi taata myöskään. Koira on aina elävä olento, jonka kehitystä sekä tulevaa terveyttä on vaikea ennustaa vaikka tavoitteeni ja päämääräni olisi kasvattaa vain täydellisiä chihuahuoita. Vanhemmat, vanhempien luonteet, niiden rakenne, sekä koirien sukutaulu/suku ja terveystulokset toki antavat hieman osviittaa ja niistä voi jotain päätellä, mutta geenit ovat lopulta minun päätäntävallan ulottumattomissa.
Itse pidän kasvatustyössäni aina tärkeänä koirien luonnetta, terveyttä sekä rodunomaisuutta sekä sitä että chihuahuat lisääntyvät ja synnyttävät luonnollisesti. Kerron mielelläni lisää pentujen vanhemmista, suvuista sekä mitä itse odotan ko. yhdistelmältä.

Teen aina pentueen sitä silmällä pitäen, että saan siitä myös itselleni kasvatustyöhön jatkajaa.
Meillä pennut kasvavat ja tottuvat aktiiviseen menoon maaseudulla, kotitoimistollamme he tottuvat vieraisiin ääniin ja ihmisiin pienestä pitäen.

Varauksia en ota pennuista ennen kuin olemme tavanneet / pennut syntyneet ja tuleva omistaja on nähnyt pennun. Pistän kuitenkin korvan taakse heidät jotka ovat olleet yhteydessä aiemmin ja joiden kanssa olen käynyt asioita läpi pentueen osalta.

Varausmaksu on 10% pennun hinnasta (sis. ALV%), joka hyvitetään lopullisen kauppasumman yhteydessä.